Nyhetsarkiv

Porsgrunn, 29. mars: Etter 11 år med vekst skifter R8 Group navn. Selskapet har blitt et økosystem med interesser langt utover eiendom, forklarer eier Emil Eriksrød. 

- Jeg kunne aldri sett for meg at selskapet jeg startet i 2010 skulle bli til et økosystem med eierandeler i selskaper innenfor eiendom, teknologi, mat og servering, og flere andre investeringer, sier Emil Eriksrød.

Han mener det nå er naturlig at R8 Group tydeligere skilles fra R8 Property.

  • Navnet ble Rising fordi vi tenker det gir assosiasjoner til kommende generasjoner. Vi ser at bedrifter som har et sunt og ambisiøst syn på både egen utvikling og planetens fremtid gjør det godt i sine respektive markeder. Dessuten mener vi navnet speiler våre internasjonale ambisjoner, sier Eriksrød.

Selskapet som nå får nytt navn har som uttalt mål å være en pådriver for bærekraftig utvikling innenfor blant annet eiendom, teknologi, og mat og drikke. Rising har eierskap i over 30 selskaper, deriblant R8 Property med datterselskaper. Øvrige selskaper Rising har eierskap i er bl.a. Alligate, Orbit Technology, Unloc, Qi Space, Mevo, Legentic, For All Mankind, Vitori, Borgestad ASA, Fineart, Pincho Nation, Burglar, Gulating, Strøm Mat & Bar, Jacob & Gabriel, Sjøslag, m.fl.

Vi ser at stadig flere av selskapene har ansatte utenfor Norge, og vi vil nok satse mer internasjonalt de kommende årene. Blant annet har selskaper som Orbit og Legentic, hvor jeg sitter som styreleder, samlet ca. 60 ansatte fordelt på kontorer i Finland, Nederland, Romania og Spania. Vi skal følge opp disse investeringene fra Telemark, og hovedkontoret til Rising vil forbli her.

  • Truls Fjeldberg ble ansatt som CFO for et drøyt år siden, han er aktiv i vurdering av nye investeringer og oppfølgingen av eksisterende investeringer. Selv vil jeg fortsette å ha hovedfokus på eiendom og R8 Property. Kompetansen min ligger innenfor eiendom, og det er veldig moro å se hva vi klarer å få til med hele eiendomsteamet vi har nå, sier Eriksrød.

  • Vi leter målrettet etter fremoverlente selskap, start-ups og scale-ups med vekstpotensial. Teknologi og bærekraft er nøkkelord. Vi ønsker å være eier i selskap som bidrar til å bygge samfunn og nabolag det er godt å leve i. Da må vi møte de flinkeste innovatørene, de beste utviklerne og få tilgang til de kuleste idéene. Samtidig må selskapene vi investerer i ha høyt engasjement og et velutviklet etisk kompass.

  • Rising skal være et økosystem der selskapene og menneskene gir verdi til hverandre og tenker på gjensidig lønnsom vekst – og ikke minst drives med lidenskap. Der har vi truffet godt med investeringene vi har gjort så langt, og vi kommer utelukkende til å satse på selskaper som tenker helhetlig på fremtiden. Et glimrende eksempel på dette er jo R8 Edge, som har kjørt hele prosessen med navnebytte, visuell identitet, nettsider osv, sier Eriksrød. 

Navnebyttet innebærer ingen øvrige endringer for selskapet.

Fakta om Rising:

  • Stiftet: 2010

  • Eier: Emil Eriksrød

  • Hovedsatsingsområder: Eiendom, teknologi og servering 

  • Porteføljeselskaper: 31 selskaper 

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt: